Kabukiborstar - UNE vs TiKei

Eftersom jag börjat med mineralsmink har jag även varit tvungen att köpa kabukiborstar. Sökte lite fakta på internet innan jag begav mig ut i affärerna, och vad jag läste skulle man hellst ha en borste av gethår. Så den första jag köpte var UNE Kabuki Brush. Den luktar till och med get vilket är lite roligt.
Nytvättad och lätt fuktig på bilden.
Säljs på t.ex. Åhlens för 139:-

Som ni ser var det ju ingen hit. Klarade en användning innan den började spreta som på bilden. Den sticks och foundationen fastnar inte på stråna. Så jag rekommenderar den inte alls, hittar inget positivt förutom att den är snygg. Hittills har jag varit missnöjd med alla mina produkter från UNE, faktiskt..
 
Vilket märke tror ni jag vände mig till efter denna floppen, om inte TiKei? Köpte deras Retractable Kabuki, och gud så bra den är! Sminket fastnar på stråna och den är gudomligt mjuk. Ståna sitter supertätt och de är inte av äkta hår.

Nytvättad och lätt fuktig på bilden.
Säljs på TiKei.se för 179 :-

Ska även göra en videotutorial över de oändliga möjligheterna med en hopfällbar borste snart tänkte jag.. har upptäckt att de har fler fördelar än att bara skydda borsten!
 

Mary Kay-party

Igår var jag på Mary Kay-party hemma hos Emelie med ett gäng tjejer! Vi fick testa en massa produkter: ögonskuggor, foundation, concealer, primer... ja, en hel del. Jag blev störtimpad av deras Oil free Eyemakeup Remover, allt smink försvann på en gång! Ska köpa den så fort den jag har nu är slut! 229:- kostar den.
Mary Kay-smink kan man endast köpa genom partyn eller direktkontakt med en återsäljare. De säljs alltså inte på internet eller i butiker. Själva partyt var riktigt roligt att testa på. Kanske har ett själv någon gång!

Återfuktande på riktigt

Jag har gått till hudläkare, hudterapeuter och so on so on med min torra hy. I högstadiet hade jag eksem i hela ansiktet och blev rekommenderad Locobase, en super fet kräm som tydligen skulle göra under. Tycker inte den gjorde mer än kliade.
Den här krämen från Apotekets egna serie dock... är något av de bästa jag skaffat. Någonsin. Den absorberar in i huden på en sekund, vilket gör att den inte kliar alls. Och den återfuktar verkligen! Har inte fått en torr fläck i ansiktet sedan jag började med den här! Och det brukar jag ha nästan hela tiden. Kööp den! Bara gör det!
 
Till dessa krämer använder jag L300's rengöringsmjölk för torr hy. Krämerna kostar 49 resp. 89 kr. Rengöringsmjölken 65 kr.

Riktigt pigmenterad vit skugga!

Hur många kassa vita skuggor äger man? En hel del va? Ingen blir sådär riktigt kritvit.
Men jag beställde hem två prover på vit skugga från TiKei. Och kolla vara! Arbeta in färgen ordentligt i borsten och lägg två lager - bam! Knallvitt! Vet dock inte om det är just TiKei's smink som rockar eller om det helt enkelt är lösa ögonskuggor som rockar.
Prov för 10 kr på tikei.se, 2 gram för 69 kr.
 

Matta naglar med hjälp av... ånga!?

Jag har alltid, alltid problem med att få mina naglar matta med hjälp av matt topplack. Det funkar aldrig som det ska! Så idag när jag blandade runt i mitt varma te med nymålade naglar upptäckte jag att vips! Nagellacket blev matt. Sökte runt på internet lit och det stod en hel del om hur man får matta naglar med hjälp av ånga. Hallå? Har jag köpt tre olika matta lack helt i nödan? Snacka om att slänga pengarna i sjön!
Ska testa detta så snart som möjligt. Imorgon typ. Visar om det fungarade då!

Liquid Sand-lack från OPI

Gud så kär jag har gått och blivit i det här Liquid Sand-lacket från OPI. Ser ut som jag klistrat på socker ovanpå ett blått lack och ja, jag tycker det är urläckert helt enkelt!
Färgen heter "Get your number" och har nummer NL M46. Som vanligt kostar OPI's lack 150 kr.

TiKei's mineralsmink

 
Känner att jag måste göra reklam för TiKei och deras mineralfoundation. Så glad att jag hittat det här märket! Det är svenskt och tillverkar endast mineralsmink. Sminket säljs bara online, vilket kan göra att det är riskabelt att på måfå beställa rätt färg. Men det har TiKei löst så smidigt att man beställer hem små provburkar för endast 10 kr/st. Frakten ligger på 19 kr och det är gratis om man beställer för över 300. TiKei har hela 40 olika färger på sina foundations, så chansen att du hittar just din färg är riktigt stor!
 
Många säger att mineralsmink inte täcker lika bra som flytande founation. Men hemligheten ligger i att man kan bygga lager på lager och verkligen arbeta in mineralfoundation i huden på ett helt annat sätt än med flytande. Dessutom sjunker mineralsmink in i huden efter ett tag så man ser inte slutresultatet på en gång. Det känns och ser väldigt naturligt ut, och man blir len som en barnrumpa! Med flytande foundation "täpper man till" porerna, men med mineralfoundation kan huden andas. Guld värt för känslig hy!
 
Jag har färgen P2, kostar 149 kr på tikei.se

Dry Schampoo - Yes!

Ja, jag föll för reklamen och köpte Batiste's torrshampo. Den var nämligen på 20 % på Åhlens, så tänkte helt enkelt Varför inte? Har använt den två gånger och har egentligen inte haft särsklit smutsigt hår någon av gångerna. Men det känns som en fräsh fläkt i hårbotten och sedan får man lite volym på köpet!
Doften tycket jag påminner lite om en baby-salva. Inte sådär jättegott med andra ord, men inte så himla farligt heller! Kostar 69 kr på t.ex. Åhlens, Lyko.se och Kicks!

En Smokey Eye-borste!

Har länge tittat på blend-borstar och hade helt bestämt mig för en från bdellium, var preciis på vippen att köpa den. Men så vandrar jag på måfå in på Kicks och tittar in deras professional bush-kollektion. Har faktiskt aldrig sett den i en butik innan. Kanske inte letat? I vilket fall letar jag upp deras blend brush, men under den ser jag istället den här skönheten...
Den ser inte mycket ut för världen men oj, oj, oj! En så fantastisk borste! Smokey Eye heter den, den är liten och rund med en spetsig topp. Gjord på ponnyhår, vilket visade sig vara fantastiskt mjukt. Kan sudda i en evighet och den är perfekt för att lägga skugga i globlinjen. På bilden är den nytvättad, så det är därför den spretar lite.
Köp på Kicks för 99 kr!
Märket ni att hela historiken här på bloggen raderats? Japp, 700 inlägg i soptunnan. Känns lite tomt.

Om en arbetsgivare tittar förbi...

Alltså, jag blir så osäker på om jag ska ha kvar allt i mitt arkiv här på bloggen? Tänker att jag vill ha kvar det som minnen. Men det finns texter jag skrev för fem år sedan, när jag svor som en galning och skrev helt osammandhängande texter för alla utan mig själv.. och sen finns det texter från 2011 då jag var en rebell som precis börjat blogga på riktigt, och bara sköt ur ming åsikter. Jag är inte den jag var 2008 eller 2011 längre, men hur ska, tillexempel, en arbetsgivare som kikar in veta det?
Blir så osäker. Skrev en hel del om sex och andra saker som kanske inte anses hundra procent okej... men samtidigt tycker jag vissa av texterna är riktigt underhållande! Nä, vet inte hur jag ska göra. Det får ligga kvar sålänge!

Produkterna i headern och Power Pink!

Woho äntligen! Nu funkar allt med designen!
Vet inte riktigt om man säger  headern eller i headern? I alla fall är produkterna, från väster till höger:
Escada Taj Sunset, TiKei Rouge, Topshop Mattifying Lipstick, Maxfactor Colour Elixir Lipstick, Isadora Perfect Moisture Lipstick, Nivea Soft: face, body and hand-cream samt Isadora Wonder Nails.
 
Firar att allt fungerar som det ska genom att visa mitt nya nagellack från Isadora (såklart), 192 Power Pink (det ni ser i headern). Underbart stark rosa färg. Som vanligt täcker Isadoras lack med bara ett lager och är lätt att applicera tack vare av den fyrkantiga långa korken (locket?).

Designproblem..

Av någon anledning vill min nya fina header inte sätta sig på designen :( I alla fall inte min på dator? Funkar det för någon annan? Någon som har en aning om varför det inte fungerar? :(
 
Edit:
Ser nu på min Mac att typsnitten på bloggen är helt annorlunda ut än på min PC. Asså nää va e de här.. hjälp mig någon expert!

Designen?

Suttit och pillat med den i två timmar, tror inte denna kommer få vara kvar dock. Ser oproffsig ut (som om någon av mina designer någonsin sett proffsig ut..)... får fortsätta expremintera!
Har någon tips? Tänker alltså nu helt rikta in bloggen på skönhet, så vill ha en ljus, fräsh design!

Mirakelprimer

Ja. Bilden talar ju för sig själv. Före och efter. Galet. Kär. Köp den.

RSS 2.0