Venus & Olay-bladet.. två månader senare

Här ser du hur bladet såg ut för två månader sedan.
Såhär ser bladet från Venus & Olay ut efter två månaders användning. Bladen är fortfarande vassa och det funkar att raka sig... men det är inte speciellt roligt.
 
Hur som hellst funkar de jättebra som nya, speciellt när man är ute och reser. Det har inte heller fastnat några hårstrån mellan bladet vilket det alltid har en tendens att göra på andra blad? Så trotts att jag nog inte kommer köpa dom igen ger jag dom ett bra betyg. Roliga och annorlunda blad!

Vilken slags toffs?

Rekommenderar er verkligen att köpa toffsar helt utan vassa kanter. Detta för att vassa kanter sliter på håret och dessutom lätt fastnar. Ett extra plus är att hållbarhetstiden på den nedre toffsen är betydligt längre än den högre då den inte är limmad eller fastklämd!

Är ögonfransböjaren boven?

Alla som använder ögonfransböjare vet att gummit efter ett tag blir lite småäckligt och får ett "jack" i mitten. Det gör att ögonfransarna fastnar och vi tappar dom. Dessutom så samlar gummit, precis som penslar, på sig bakterier som kan irritera ögonen. Därför är det viktigt att byta gummit då och då! Ungefär var tredje månad eller när det känns som det är dags. I regel ska man byta när det börjar bli ett "jack".
 
Elf har ett 5-pack med gummi för under tio kronor!

Glittrigt värre

Jag älskar glitter! Eller, det gör jag inte alls, men i sminkform är det kul att exprimentera med! Har dessa två från Make Up Store, scorpio och super. För att fästa glittret använder jag mixing liquid, även det från MUS.
Jag är långt ifrån en expert på att fästa glitter, men kan även dela med mig av några tips:
  • Häll ut lite mixing liquid i locket så slipper du få glitter i flaskan.
  • Använd en stor, rundad borste. Då får du en fin övergång.
  • Du behöver inte lägga ett täckande lager! Det räcker med bara en duttning, det kommer glittra ändå!
  • Testa att applicera glittret som en eyeliner med din eyelinerborste. Det är krångligt och petigt men blir riktigt fräckt!
  • Tvätta korken ordentligt efteråt så den inte klibbar ihop.
  • Återfukta! Det är mycket alkohol i mixing liquid och ögonlocken är ömtåliga!

H&M briljerar!

Den här borsten är supermjuk och riktigt kompakt. Den tar upp både min mineralfoundation från TiKei och mitt high definition powder från Elf hur bra som hellst. Ingen broste har tidigare varit bra på att plocka upp båda produkterna då de är väldigt olika. Den klarar alltså både ganska feta, organiska puder och lätta, kemiska. En toppenborste!
 
På bilden ser man det inte men den är ritkigt liten, stråna är ca 4 cm långa. Och den kostar bara 45 kr!

Maybellines mästerkajal!

Eftersom jag var så negativ igår tänkte jag kontra med en riktigt bra kajal - Maybellines expression kajal. Färgen är ganska hårt packad och ger därför en stark färg som sitter bra utan att kladda! Ska införskaffa mig en svart av denna.
 

UNE's usla kajalpenna

Varför jag är så missnöjd med deras kajalpenna kan lätt beskrivas med hjälp av två bilder.
Här har jag bara lätt svept över kajalen med ett finger. Tror inte jag behöver säga mer.
(Dessutom är den knappt använd... och ser ut såhär)

Därför ska du inte fila naglarna!

Jag själv har alltid långa, starka och välformade naglar - och jag filar dom aldrig! Vet inte hur många gånger jag försökt få mina vänner att förstå att det inte är bra att fila naglarna, och ändå fortsätter dom!
 
Så nu ska jag en gång för alla förklara.
Nästan alla har någon gång varit med om att naglarna har skivat sig. Detta gör dom för att de är uppbyggda i tunna lager. Om man ständigt filar naglarna får lagren ingen tid att "sluta sig", och därför skivar de sig lättare. Naglar som skivat sig är tunna och sköra, så det vill vi undvika!
Nej, håll dig till att klippa med nagelsax eller nagelklippare 1-2 gånger i månaden. Satsa på att få en fin form från början! Och går en nagel av - klipp av alla. Jag lovar att dina naglar så småningom kommer bli starkare och finare!
 
Fila heller inte nageln direkt efter att du klippt den. Lagren kommer sluta sig inom någon timme och då kommer nageln kännas mjukare! Risken är att du filar lagren till en "trappa" som sedan lätt skivar sig. Det bästa är att direkt bara måla på ett stärkande nagellack.

Aspitinmasken - hiss eller diss?

Aspirin är egentligen ett smärtstillande och febernedsättande läkemedel, men eftersom tabletterna innehåller acetylsalicylsyra som är en ingrediens i många dyra hudprodukter blir den en perfekt ansiktsprodukt!
 
Aspirinmasken passar dig som har akne, pormaskar eller bara lite fetare hy. Detta eftersom att acetlsalicylsyran i kontakt med vatten blir BHA-syra - en syra som löser upp talg (den stora boven för fet hy) och rensar bort orenheter. Så, hur gör man denna fantastiska ansiktsmask?
 
Allt du behöver är
  • Aspirin, finns att köpa på apoteket för runt 60 kr. En ask räcker upp till 25 användningar.
  • Vatten
  • Ev. honung, fil eller aloeverakräm
Ta 2-3 tabletter.
Droppa några droppar vatten och massera försiktigt tabletterna till ett pulver.
Om du vill, vilket jag rekommenderar, tillsätt honung, fil eller aloeverakräm. Kör man med bara vatten så smular masken bokstavligen sönder.
Ha masken på i 15-45 minuter beroende på vad du blandat den med. Med endast vatten kortare tid, med honung längre.
 
Efteråt är det viktigt att återfukta och ta en klick solkräm i ansiktet. Voliá, du är ren som en barnruma!

RSS 2.0